lauantai 7. huhtikuuta 2012

Harmaata

Taakse ovat jääneet aurinkoiset päivät: tälläkin hetkellä ulkona on harmaata ja sataa vettä. Inhottavaa! Eilen meidän oli tarkoitus mennä Biankan ja Nicolaksen kanssa viettämään iltaa, mutta kamala ukkosmyrsky pisti suunnitelmat uusiksi. Hyvänen aika sitä pauketta! Tuntuu, että täällä Ranskassa (samoin kuin Italiassa) ukkosen pauke on jotenkin paljon voimakkaampaa kuin Suomessa, lisäksi salamat välähtelivät noin kahden sekunnin välein. Toivottavasti ilmat paranevat pian, muuten saatan taas muuttua hapankorpuksi...

Säähän on kaikkien aikojen mielenkiintoisin puheenaihe, joten jatketaan sillä :) Täällä Bordeauxissa ei mielestäni ole satanut kovin usein, mutta kun tarkemmin ajattelen, niin onhan noita sadepäiviä ollut jonkin verran. Enimmäkseen on kuitenkin ollut sellaista pilvistä, puolipilvistä tai ihanaa auringonpaistetta, ja tuon auringonpaisteen vaikutus lämpötilaan on muuten todella suuri! Saman päivän aikana voi tuntea tarvetta verhoutua sekä talvitakkiin, että bikineihin, riippuen siitä, onko aurinko pilvessä vai ei. Muutenkin sää vaihtelee laidasta laitaan: viime viikonloppuna olimme tosiaan rannalla kevyissä kesätamineissa, mutta tällä hetkellä minulla on päälläni mm. kolme paitaa, koska on niin viileää. Vaatetta kannattaa siis ottaa mukaan hyvinkin vaihteleviin olosuhteisiin, mikäli päätyy tänne kevätlukukaudeksi!

Eilinen pitkäperjantai oli muuten täällä Bordeauxissa (ja luultavasti myös muualla Ranskassa) ihan tavallinen päivä: luennot pidettiin normaaliin tapaan ja kaupatkin olivat auki siihen ilta kahdeksaan, puoli yhdeksään, kuten yleensä. Ainoastaan tulevana maanantaina ovat voimassa pyhäaikataulut, toisin sanoen ruokakaupat sulkeutuvat puolen päivän aikaan ja raitiovaunu kulkee harvakseltaan. Maanantaina meillä on myös vapaata luennoista. Minulla ei ole mitään sen kummempia pääsiäissuunnitelmia, vaan ajattelin tehdä rästihommia ja valmistautua tentteihin. Ensi viikko on tosiaan viimein opiskeluviikko meille vaihtareille, jes! :D Niin, meillä itse asiassa kyllä OLI suunnitelma pääsiäiseksi, meidän piti nimittäin mennä Biankan ja Carlijnin kanssa Biarritzille tänä viikonloppuna, mutta säätiedotuksen perusteella päätimme siirtää reissua viikolla ja lähdemme sinne siis ensi lauantaina. Junaliput on jo ostettu :)

Hyi, käytiin muuten Biankan kanssa kattomassa "La Dame en Noir" -kauhuleffa. Kyseessä oli siis ranskaksi dubattu versio The Woman in Black- rainasta. Yleensä en tykkää yhtään kattoa kauhua, mutta ajateltiin, että se olisi pikemminkin huvittava, koska pääosassa oli Daniel Radcliffe eli ikuinen Harry Potter! Vielä mitä, leffa oli kliseistään huolimatta ihan hirveä :D Meidän lisäksi salissa oli vaan 5 muuta ihmistä ja meikäläinen oli toki se ainoa, joka kiljui aina kun vääristynyt naama rävähti yllättäen valkokankaalle... Mutta siis hyi, kyllä sydän hakkas välillä tuhatta ja sataa, enkä kyllä taas vähään aikaan katso mitään Teletappeja pelottavampaa!

Harmaus on vetänyt mielen sen verran matalaksi, ettei tämä bloggaaminen nyt kauheasti innosta. Kirjoittelen sitten ensi kerralla vähän huolellisemmin ja ehkä jotain asiaakin ;) Kyseessä tulee muuten todennäköisesti olemaan toiseksi viimeinen blogimerkintäni!

Harmaudesta huolimatta ihanaa ja suklaantäyteistä pääsiäistä kaikille! Joyeuses pâques! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti