sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Bassin d'Arcachon, Bordeauxin maisemia ja loppusanat

Päätin ovelasti jättää Bordeauxin esittelyn tähän viimeiseen merkintääni, siten mahdolliset tulevat lukijat näkevät sen ensimmäisenä. Tokihan tietoa on helposti saatavilla esimerkiksi Wikipediasta (sieltä minäkin tulevat faktat, tai "faktat" kaivoin), mutta pieni yhteenveto ei varmasti haittaa ketään :) Bordeaux on Akvitanian alueen (région) pääkaupunki Ranskan lounaisrannikolla, Garonne-joen varrella. Vuonna 2009 täällä oli reilut 236 000 asukasta, kyseessä on siis Ranskan yhdeksänneksi suurin kaupunki. Bordeaux on tunnettua viiniseutua - täältä ovat peräisen mm. maailman kalleimmat valko- ja punaviinit Chatêau d'Yquem ja Chatêau Petrus - ja merkittävä osa sen kaupunkikaavasta on saatu kirjattua UNESCO:n maailmanperintöluetteloon "erinomaisen 1700-luvun kaupunki- ja arkkitehtuurikokonaisuutensa vuoksi". Lisäksi vielä pari omaa lisäystä: Bordeaux on mukava, ei liian iso kaupunki, josta löytyy kaikki tarvittava (sitä hiton soijarouhetta en kyllä ole vieläkään onnistunut löytämään, mutta noh) ja jossa on paljon nähtävää. Säästä olen varmaan puhunut ihan riittävästi aiemmissa merkinnöissäni, joten jätetään se aihe sikseen :D Täällä on ok:sti toimiva joukkoliikenne, tarpeeksi kauppoja ja useita puistoja, ihmiset ovat pääosin mukavia ja avuliaita. Kävin eilen ja toissapäivänä ottamassa muutamia valokuvia omaa silmääni miellyttävistä paikoista, mutta niitä ennen pari sanaa menneen viikon äksöneistä :)

Maanantai-iltana kävimme viinilasillisilla Victoiren St. Aubinissa Biankan, Annan, Nicolaksen, Filipin ja unkarilaisen Zsofian kanssa. Anna lähti keskiviikkona takaisin Italiaan, joten sanoimme samalla heipat hänelle. Osa St. Aubinin tarjoilijoista on aika ärsyttäviä (heidän työasunaan on muuten musta kiltti, hihhih), mutta paikka on viihtyisä ja takkatuli lämmitti ihanasti hyytävässä ulkoilmassa värjöttelyn jälkeen.
Zsofia, meitzi, Anna, Filip ja Nicolas, kuvaajana Bianka :)

Tiistaina kävimme Babaoc:in järjestämällä retkellä Bassin d'Arcachonissa, eli Arcachonin lahdella. Mukana oli reilu neljäkymmentä vaihtaria, ja paikan päälle matkustettiin mukavasti bussilla. Ensin saimme kuulla esitelmän osterinviljelystä, jota seudulla harjoitetaan ahkerasti, ja tämän jälkeen vuorossa oli noin tunnin kestävä veneretki, jonka jälkeen rantauduimme vielä ihailemaan Cap-Ferretin majakkaa. Reissu oli mielenkiintoinen ja on aina kiva tehdä jotain kulturellia, mutta hemmetti, että siellä oli kylmä! Minulla oli kyllä kunnon vaatekerrasto päällä, mutta raivoisa tuuli ja jättikokoiset sadepisarat eivät siitä juuri piitanneet, vaan kastuimme koko jengi aika kiitettävästi. Paluu tuolta about 9 tunnin retkeltä oli siis aikamoinen helpotus... Tässä pari otosta, majakkaa en valitettavasti ehtinyt kuvata, sillä kamerasta loppui taas vaihteeksi paristot :D


Horisontissa huonosti näkyvä Arcachonin kaupunki

Nyt seuraa sitten kuvia Bordeauxista, ja varoitan, että niitä on aika monta :) Perjantaina kiivettiin Biankan kanssa Hôtel de Villen sporapysäkin vieressä olevaan Tour Pey-Berlandiin, josta oli hyvät näkymät alas kaupunkiin. Kävi muuten hieman kunnon päälle tuo kiipeäminen, askelmat kun olivat suht korkeita ja matka pitkä, lisäksi kierreportaat kapenivat loppua kohti niin, että vastaantulijoiden sattuessa kohdalle piti litata itsensä seinää vasten. No, fitnekset ja muut yliopistoliikunnathan loppuivat samaan aikaan kurssien kanssa eli reilu viikko sitten, joten pieni kuntoilu teki vain hyvää :) Alle 25-vuotiaille EU:n kansalaisille torniin kiipeäminen on ilmaista, ja täytyypä vielä mainita, että aulassa tiskin takana ollut työntekijä-heppu oli super-mukava :)



Raitiovaunu

Talojen takana näkyy Garonne-joki

Seuraavat kuvat ovat Jardin publiquesta, jonne pääsee C-linjan sporalla.
Kukkien väriloisto ei ihan tallentunut valokuvaan :/

Aurinkokin suvaitsi näyttäytyä sateen lomassa :)




Ostettiin evääksi mansikoita, nam! :D

Nuo linnut oli livenä hämmentävän isoja


Sitten muutama kuva Quinconcesista :) Siellä olevalla isolla kentällä oli aiemmin keväällä sirkus ja sen jälkeen tivoli, tällä hetkellä siellä on jotain markkinakojuja. Paikan päällä on tosiaan myös raitivaunulinjojen B ja C risteyspaikka ja se konttori, josta ostetaan matkakortit julkisiin.


Oli ihanaa joo :'D

Seuraava otos on räpsäisty Place de la Bourselta, jossa sijaitsee mm. Suomen suurlähetystö. Sieltä lähti meikäläisenkin äänet kotimaata kohti pressanvaalien aikaan :) Aukion edessä virtaa Garonne-joki, jonka varrelta nuo loput kaksi kuvaa.




Viimeisenä sitten Place de la Victoire, tyylikkästi raitiovaunun ikkunasta kuvattuna :D Tuo on ihan Bordeauxin ydinkeskustaa, sieltä on usein suurin rynnäkkö raitiovaunuun ja sieltä pois.


Siinä niitä nyt sitten olisi, Bordeauxin maisemia :) Tiistai-iltana, joka on viimeiseni Bordeauxissa, pidän pienen illanvieton vaihtarikavereille täällä Rodolphen luona. Heidän lisäkseen olen kutsunut pari ranskalaista kurssikaveria :) Saatan käydä lisäämässä vielä pari kuvaa tästä, mutta muilta osin blogini taitaa olla aika valmis. Mitä tähän loppuun nyt sitten kirjoittaisin? Hyvä reissu, ei kait tässä muuta :D Vajaan neljän kuukauden vaihtokausi on kohta purkissa ja odotettu kotiinpaluu koittaa pian. Matkustan ensin junalla Pariisiin ja sieltä suoralla Norwegianin lennolla Helsinkiin. Pitäkää peukkuja, etteivät painorajat hirveästi pauku, kun isken laukkuni vaa'alle :D Kiitos uskollisille lukijoilleni (teille kaikille kolmelle) ja tsemppiä tuleville vaihtareille! Minä kuittaan :)
Ainiin, tämmönen koné oli parkkeerattu yliopiston kirjaston eteen :D
Heippa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti